Што ако бравата на вратата не се отвори одеднаш?

Во животот, неизбежно е некои несреќи да доведат до насилно затворање на бравата на вратата, како што е затворање од ненадеен налет на ветер.Овие насилни затворачи на вратите веројатно ќе доведат до неуспех што лесно може да падне навалениот јазик на бравата на ролната, или вратата е извиткана и деформирана, или завртката за прицврстување на јазикот за бравата е лабава и испакната, што резултира со вратата бравата се држи до рамката на вратата и не може да се отвори.Што ако бравата на вратата не може да се отвори?Xiaobian ве потсетува прво да дознаете што предизвикува бравата на вратата да не се отвори.

Причини зошто бравата на вратата не може ненадејно да се отвори и решенија:

1. Ако бравата на вратата ненадејно не се отвори кога вашиот дом е брава со сирена, веројатно е дека навалениот јазик на бравата е надвор од куката и откажува.Во тоа време, можете да ја отворите завртката за заклучување надолу, да го поправите јазикот на бравата или повторно да ја смените бравата за да ја отворите бравата на вратата.

2. Ако се работи за помошна брава (најчесто инсталирана на железни врати и бакарни врати на Лиухуа), завртките за прицврстување на јазикот на бравата или косиот јазик на рачката се лабави и испакнати, а рамката на вратата не може да се отвори.Во тоа време, можете да најдете рамен шрафцигер за да ги повлечете испакнатите завртки назад од спојот на вратата.

3. Ако бравата е заглавена со туѓи материи, тешко е да се извртуваат рачката или клучот.Ако вратата е отворена нанадвор, повлечете ја вратата навнатре со сила;Ако вратата е внатрешно отворена, турнете ја вратата нанадвор со сила, што може да ја намали силата на стегање и лесно да ја извитка вратата.

Се разбира, со цел да се осигура дека употребата на бравата на вратата во домот може да се одржува долго време, од луѓето се бара внимателно да ја одржуваат во процесот на употреба, да развијат добри навики за употреба и да се трудат да не ја затвораат вратата. ненамерно и насилно, за бравата на вратата наеднаш да не успее да се отвори!


Време на објавување: Декември-14-2021 година